Zuid-Bretagne

Frankrijk, ik kom er zo graag! Het landschap, de taal, het eten, de supermarkten, het weer. Elke vakantie weer op zoek naar een ander stukje, zo fijn. Gelukkig heb ik een vent die dit met me deelt en kids die van mosselen en Franse kaas heel erg blij worden. Deze vakantie zaten we in Zuid-Bretagne en heb ik weer zoveel bijzondere plekjes en restaurantjes ontdekt.

Overal vind je verse vis. Soms direct aan de haven verkocht vanuit de achterbak van een oud Renaultje zoals in La Trinité-sur-Mer. Of in grote hallen waar alles zo vers is dat het nog krioelt en beweegt. Hieronder een foto van La Cabane à Huitres in Baden, een oesterkwekerij waar je een dozijn grote oesters voor maar 6 euro haalt.

In Etel bij Chez Luz aten we een plateau Fruits de Mer en vooral Hugo was zo aan het genieten! Chez Luz ligt aan zee en is zo leuk ingericht. Binnen een grote verzameling van allerlei spullen. Een heel maf toilet, met levensgrote Playmobil poppen en behangen met platen van Nana Mouskouri. En de eigenaresse is in de jaren 70 blijven hangen en draagt broeken met wijde pijpen en sokken in haar sandaaltjes.

Als je zin hebt in mosselen met frites, ga dan naar Chez Jaouen in Trinité-sur-Mer. Je krijgt hier het eten geserveerd in Tupperware bakken aan lange tafels met een stuk keukenrol als servet 😉 Loop daarna even langs La Cour d’Orgères voor een ijsje! Je hebt hier de bekende Bretonse smaak ‘Caramel au beurre salé’. Als je die proeft wil je nooit meer naar huis!