Jet

Gisteren mocht ik Jet fotograferen. Een lief klein meisje van 10 dagen oud. Wat bijzonder om te doen en enkele momenten vast te mogen leggen. Mees kwam ook even kijken, maar hij moet nog wel een beetje wennen aan een zusje.

Mees en zus

Jet en mama

 

 

 

 

Zondagochtend geluk

Een heerlijke zondagochtend met de geur van zelfgebakken taart, zonneschijn in de keuken en moestuintjes! Dit jaar gaan we er heel goed voor zorgen is ons voornemen.


moestuin (3 van 1) moestuin 2

moestuin 3

Nog heel even wachten…

Luinbeeld (1 van 1)

Vorige week mocht ik Lucienne fotograferen. Omdat ze mijn stijl zo mooi vindt, vroeg ze of ik wat foto’s wilde maken van haar prachtige buik. Ik voelde me vereerd. Het was een heerlijke zonnige ochtend en Bruun kwam ook gezellig mee. Ik heb een hoop mooie foto’s gemaakt en ben natuurlijk benieuwd naar het kleine wonder in haar buik! Nog heel even wachten…

Luciënne

 

Wintersfeertje

Kaartjes

Vorige week vrijdag was de tweede editie van de Hooglandse Wintersferen. Ik werd gevraagd om foto’s te maken. Er waren kraampjes rondom de kerk, je kon broodjes bakken in het vuur, er was een hele gezellige knutseltent en je kon een ritje maken in een arrenslee. De tuin was prachtig versierd en toen het ’s avonds donker werd was het zo mooi verlicht! Hierbij wat plaatjes van dit leuke evenement. Voor meer foto’s kan je hier een kijkje nemen.

 

Tarte tatin met kweepeer

kweepeer los

Mijn zus nam laatst kweeperen voor me mee uit de tuin. Ik liet ze iets te langs liggen, sorry zus. Van het weekend kwamen vrienden borrelen die ook kweeperen meenamen. Okay, ik moest hier duidelijk iets mee. Ik had er weleens van gehoord, maar geen idee wat ik ermee kon maken. Ik ben echt dol op peren, maar een lekkere hap uit een kweepeer is geen goed plan. Los zijn ze namelijk niet te eten; veel te zuur en echt keihard. Maar de geur! Zo onbeschrijflijk lekker. Je kan kweeperen verwerken in een stoofpotje of er een lekkere moes van maken. Maar ik had meer zin in taart. Gek hé.

Tarte tatin met kweepeer

Tarte tatin met kweepeer

Recept:

  • 30 ml agavesiroop
  • 80 gram roomboter
  • 120 gram gezeefde bloem
  • snufje zout
  • beetje water
  • 40 gram boter om in te vetten en te bestrijken
  • 30 gram palmsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 3 kweeperen

Kneed een soepel deeg van de ingrediënten en laat het deeg even rusten terwijl je aan de slag gaat met de kweeperen. Schil de kweeperen en snijd ze in kwarten. Smelt de boter en smeer er een bakvorm van 20 centimeter mee in, laat wat boter over voor straks. Meng de rietsuiker en vanillesuiker en bestrooi over de bodem. Leg de kweeperen met de bolle kan naar beneden en bestrijk ze daarna met de overgebleven boter. Maak een ronde plak van het deeg en bekleed deze over de kweeperen. Snijd een klein gaat uit het deegdeksel. Bak de tarte tatin in ongeveer 30 minuten goudbruin in een voorverwarmde over van 210 graden. Laat eerst 5 minuten afkoelen en keer dan de taart om op een mooi bord. Warm is deze taart ook heel erg lekker!

Enjoy!

Enjoy!

Het recept komt van kweepeer.nl en heb ik iets aangepast.

 

 

 

 

Fotoshoot kinderfeestje

Gezellige drankjes, lekkere snoepjes, leuke accessoires en een kast vol met kleding. Het was een dolle boel op Rosa haar verjaardagsfeestje. Lekker tutten met mascara en lipgloss , verschillende outfits passen en een hoop geklets en gegiechel.

En dan op de foto om te stralen als een echt supermodel. Best een beetje spannend, maar met een gekke hoed, een maf brilletje en het enthousiasme van allemaal vriendinnen, komt het altijd goed!


Wil jouw dochter ook zo’n leuk feestje en mooie foto’s van zichzelf en haar vriendinnen, laat het me weten!

DIY slinger van vloeipapier

 

Feestje Rosa

In mijn favoriete woonwinkel kwam ik deze slingers tegen. Super leuk, in allemaal verschillende kleurtjes. Ik besloot ze zelf te maken voor het verjaardagsfeestje van Rosa. Ik had nog vloeipapier liggen van de Ikea en heb dit ervoor gebruikt. Verder heb je nog een schaar nodig en bindtouw.

Slingers1Je vouwt het vloeipapier 2 keer dubbel. Vanaf de dichte kant meet je 6 centimeter naar beneden en daar trek je een lichte lijn. Dan knip je dunne stroken tot die lijn, net zo lang tot je aan het einde komt. Het stukje wat aan het einde nog aan elkaar zit knip je open. Slingers2Nu vouw je het vloeipapier open en rol je het op. Als je het helemaal hebt opgerold draai je het middelste stuk naar elkaar toe. Dit wordt de lus. Slingers3Vervolgens maak je de lus vast met bindtouw. Zorg ervoor dat de lus open is, zodat je de slinger kan rijgen. Nu kan je verder met de andere kleuren.Slingers4

Volgende keer ga ik op zoek naar goud- of zilverkleurig papier. Dit staat super feestelijk.

Bestemming onbekend

Gisteren heb ik iets heel bijzonders gedaan. Mijn vader nam mij, mijn zus en zijn vriendin mee op een ballonvaart. Voor mij was het een verrassing voor mijn 40e verjaardag. Ik vond het een groot avontuur en moet er steeds aan denken. Een ballonvaart stond hoog op mijn verlanglijstje. Het liefste met mijn vent, champagne en een ring, maar ja, je kan niet alles hebben 😉

Marcel en de kids zwaaiden ons uit, maar het liefste waren ze alledrie ingestapt. De voorpret is ook zo leuk! Het is een hele happening. Die enorme ballon, de windmachine, zo’n grote mand en dan die hete lucht! Het spannendste moment was het opstijgen. Dat bakkie gaat heen en weer, iedereen snel instappen, wachten tot het moment dat de ballon losgekoppeld gaat worden. En dan…. ineens zweef je in de lucht. Mijn hart ging wel even tekeer en de eerste vijf minuten gaat er van alles door je heen. Maar dan is het genieten. Al die vergezichten. Al die miniatuurpoppetjes op de grond. Al dat groen! Nederland is zo ontzettend mooi van boven. Koeien, schappen, kippen, ze gaan allemaal rennen als je voorbij komt. Maar je hoort niks. Zo stil!

Nederland van boven

Hoogland van boven

We hebben gevaren tot voorbij Barneveld en zijn toen heel netjes geland in de weilanden van een boer. Gewoon rechtop in het bakkie, heel relaxed. Natuurlijk gevierd met champagne in het weiland en daarna nog de kroeg in met de crew. Het was echt heel erg bijzonder en ik zou het zo weer doen. Ik heb een aantal foto’s gemaakt, maar je kan het beeld niet vangen. Het is zo veel mooier dan je je kan bedenken. Dus mijn camera al snel weggelegd en genoten van het moment.

Prachtig

Prachtig

 

Zonsondergang

Zonsondergang

Verse pompoensoep

Soep. We zijn er hier thuis dol op! Minimaal 1 keer per week maak ik een lekkere verse soep. En omdat het gisteren zo’n herfstachtige dag was, maakte ik pompoensoep. Eigenlijk vind ik pompoensoep altijd wel lekker om te eten. Ik speel wat met de kruiden, zodat het past bij het weer of bij mijn bui. Een spicy soep met rode peper, kokosroom en koriander is lekker verwarmend. En met sinaasappel en munt heb je weer een wat frissere variant.
Hierbij het recept van de soep die ik gisteren maakte en die vanmiddag ook heel lekker smaakte bij de lunch!

Pompoensoep

Pompoensoep

Recept:

  • 1 pompoen in stukjes
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 3 wortels in stukjes
  • kopje rode linzen
  • 1.2 liter groentebouillon
  • spekjes
  • tijm

Fruit het uitje met de knoflook een paar minuten op middelhoog vuur.
Doe de pompoen en de wortel erbij en bak een minuutje mee.
Doe de groentebouillon erbij en breng het aan de kook.
Doe dan de linzen erbij en laat het ongeveer 20 minuten koken.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper, verse tijm en uitgebakken spekjes.
Eet smakelijk!

Nice to meet you!

We zijn alweer een paar dagen thuis na een heerlijke vakantie in Engeland.
Mijn eerste keer en zeker niet de laatste!
Wat is Engeland mooi en groen en wat een rijke geschiedenis.
Prima weertje, zonnetje erbij en geen regen. Dus we zijn er elke dag wel op uitgegaan.
Londen heeft indruk gemaakt. Wat een relaxte stad. Wat een fijne mensen. Wat een hoop mooie dingen om te zien en te ontdekken. En Londen is groen! Zoveel mooie parken en lanen.
Natuurlijk enorm de toerist uitgehangen, maar ook veel geslenterd door de straten en vaak de metro gepakt. Twee dagen waren veel te kort, maar oh zo leuk!

LondenNa 5 dagen onder Londen te hebben gestaan zijn we afgezakt naar het zuiden, vlakbij Portsmouth. Ook hier viel van alles te beleven. Mooie kastelen, fish and chips, strand, een prachtig natuurreservaat en leuke haventjes. We hebben eindeloos rondgereden en genoten van de country side! Een wandeling door Kingley Vale was prachtig. Alles zo groen en bomen van meer dan 500 jaar oud! Kingley Vale en de kust bij Bognor Regis

Ook hebben we ontzettend genoten van Brighton. De pier, het strand, de mensen. We gingen er op zondag heen, veel te druk natuurlijk, maar dan zie je wel hoe zo’n stad leeft. En ook al hadden we in Londen al taart gegeten bij Choccywoccydoodah, we hebben het gewoon nog een keer gedaan in Brighton 😉

BrightonHeerlijk om er even tussenuit te zijn geweest. Ook al hebben we enorm veel gedaan, we zijn echt tot rust gekomen en hebben overal van genoten. Super leuk Engeland!